چاپ کاتالوگ
چاپ کاتالوگ از زمینه های تخصصی در صنعت چاپ است. کاتالوگها مجموعههای چاپی هستند که تنها به منظور آموزش و اطلاع رسانی به کار میروند و هدف از ارائه آنها شناخت بیشتر و نحوه استفاده صحیح از یک محصول برای فروشنده یا مشتری میباشد. در کاتالوگها از تصاویر و طراحیهای جذاب به منظور معرفی کاملتر محصولات استفاده میشود. تعداد صفحات کاتالوگ از چند صفحه تا صدها صفحه متغیر است و در آن بر عکس بروشور از صحافیهای سنگین همچون مفتول، چسب گرم و… استفاده میشود.
نکاتی در هنگام طراحی کاتالوگ
در هنگام طراحی رنگهای کاتالوگ باید از رنگ CMYK و یا رنگهای RGB استفاده شود و از رنگهای تمپلات و نوشتههای چهار رنگ خودداری نمود.
رزولوشن طرح باید ۳۰۰ DPI باشد.
رعایت فاصله mm 5 برای نوشتهها و … از چهار طرف طرح ضرورت دارد.
در هنگام ایجاد طرح برای چاپ بر روی کاتالوگ باید به موازین شرعی و قانونی توجه داشت.
چاپ متن تمام انگلیسی به گونهای که بیننده را در هنگام استفاده، به سمت کالا یا خدمات خارجی منحرف نماید، مرسوم نمی باشد.
روی کاغذ
چاپ کاتالوگ روی کاغذهای مختلف و با اشکال متنوعی قابل اجرا میباشد.
مسئولیت قانونی کنترل اعتبار مجوز چاپ آگهی یا هر نوع اوراق تبلیغاتی برای مؤسساتی مثل آموزشگاهها، شرکتهای خدماتی، شرکتهای انبوهسازی، مراکز درمانی و بهداشتی و … که نیاز به اخذ مجوز چاپ آگهی از ارگان مربوطه دارند، برعهده متقاضی است.
درج اطلاعات و راهنمایی صحیح به مخاطبان شامل مشخصات فنی، خدمات ارایه شده، قابلیتهای خاص بر روی کاتالوگ الزامی است.
چاپ تصاویر همراه با متن نوشتاری در کاتالوگ میزان تصمیم گیری و انتخاب صحیح را برای مخاطب سهل و آسان میکند.
چنانچه طرح، برای چاپ افست آماده سازی نشده باشد، شامل هزینه نظارت فنی نیز میشود.
چاپ افست کاتالوگ
افست نوعی چاپ برای انواع کتاب، مجله، بروشور و کاتالوگ و … است که بر روی کاغذ و با تیراژ بالا با کیفیت بالا صورت میگیرد. برای چاپ افست کاتالوگ از مدل رنگ CMYK استفاده می شود و هر رنگ به صورت جداگانه بر روی کاغذ چاپ میگردد، و کاتالوگ با وضوح بهتری چاپ می شود که این امر به چندین دلیل میباشد:
عدم وجود آب در ماشین و استفاده از مرکب مرغوب افست ضدآب، رنگهای چاپ شده دارای جلا و شفافیت بیشتری هستند.
به دلیل استفاده از کنترلهای کامپیوتری مرکب در چاپ افست، رنگهای مورد نظر به سرعت بر روی کاتالوگ منعکس میشود به همین خاطر هیچ نیازی به کنترل بر روی هم خوردن رنگها وجود ندارد.
مراحل چاپ کاتالوگ
طراحی: باید نکاتی مهم و کلیدی در آن مد نظر طراحان قرار بگیرد.
صفحه بندی صحیح و استاندارد: به این معنا که قبل از چاپ، کاتالوگ باید به گونه ای طراحی شود که پس از آن در مرتب کردن صفحات مشکلی وجود نداشته باشد.
چاپ کاتالوگ: مهمترین نکته در چاپ کاتالوگ، استفاده از رنگهای باکیفیت میباشد و اگر رنگهای نامرغوب استفاده شود، رنگها را نمیتوان بدرستی بر روی هم قرار داد که نتیجه نهایی یک کاتالوگ بیکیفیت خواهد بود.
استفاده از روکش: روکش موجب درخشش کاتالوگ میگردد. انواع روکش عبارت است از: سلفون مات سرد، سلفون براق سرد، سلفون مات حرارتی، سلفون براق حرارتی، UV مات، UV براق.
صحافی: در مرحله نهایی صحافی کاتالوگ صورت میگیرد که در آن باید برش لبههای دقیق به گونهای که لبهها دقیقاً بر روی هم قرار گیرند، صورت پذیرد.
انواع کاغذهای مناسب برای کاتالوگ :
گرماژ ۹۰گرم الی ۳۰۰ گرم در کاغذ گلاسه و ۷۰گرم الی ۱۶۰ گرم در کاغذ تحریر و کارتی
سایزهای استاندارد کاتالوگ(سانتیمتر) :
خشتی کوچک(۱۲*۱۲-۱۴*۱۴-۱۶*۱۶)
خشتی بزرگ(۱۹*۱۹-۲۰*۲۰-۲۱*۲۱-۲۲*۲۲-۲۳*۲۳-۲۹*۲۹-۳۰*۳۰-۳۳*۳۳)
پالتوئی(۱۰*۲۱-۱۱٫۵*۳۴٫۵)
رقعی و رقعی بیاضی(۱۴*۲۲)
وزیری و وزیری بیاضی(۱۷*۲۴)
رحلی و رحلی بیاضی(۲۱٫۵*۲۹٫۷)
سلطانی و سلطانی بیاضی(۲۳*۳۳)
روزنامه ای(۳۵*۵۰-۴۵*۶۰)
مدت زمان چاپ کاتالوگ:
مدت زمان چاپ معمولا به تعداد فرمها بستگی دارد اما به طور میانگین تولید کاتالوگ با خدمات سلفون و لاک تا ۶۴ صفحه زیر یک هفته انجام میپذیرد.
تعداد صفحات استاندارد کاتالوگ :
حداقل تعداد صفحات در قطع خشتی و پالتوئی ۲۴ صفحه تا ۱۲ صفحه و در قطع رقعی وزیری ۱۶صفحه تا ۴ صفحه و در قطع رحلی و سلطانی ۸ تا۴ صفحه در کاغذ ۵۰*۷۰و۴۵*۶۰ سانتیمتر(دو ورقی) و در کاغذ ۱۰۰*۷۰و۶۰*۹۰ (چهارونیم ورقی) دو برابر مقادیر فوق میباشد.
فایل دانلودی این مقاله
ممنون اطلاعات خوبی بود. لطفا اگر
اطلاعات کامل تری دارید در
سایت قرار دهید